MALATYA / YEŞİLYURT - Şehit Koray Seçkin İlkokulu

OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Okulumuzda 06/03/2024 tarihinde saat 11.45’te ders saatinde deprem tatbikatı yapıldı. İlk anons ile Öğrenciler ve öğretmenler sakin kalarak bulunulan yerde çök-Kapan-Tutun hareketini yaptı. İkinci anons ile öğrenciler ve öğretmenler, okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergâhında,  öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde,  Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıkarıldı. Öğrenciler Okul Afet ve Acil Durum Planında önceden belirlenmiş olan “Acil Durum Toplanma Alanı”nda toplandı. Her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekledi. Sınıf öğretmenleri tarafından yoklama yapılarak toplanma alanında eksik olan öğrenci, öğretmen ve personel tespit edildi. Herkesin okulu terk ettiğinden emin olduktan sonra okul müdürü deprem ile ilgili kısaca bilgi verdi. Daha sonra görevli öğretmen tarafından hazırlanan ‘’Deprem Haftası ‘’programı yapıldı.

..
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 13:04 - Görüntülenme: 56